andersfo.dk © 2011                    

Madlavning 

 

Gode kokkeråd

Anvend opskrifter som inspiration og ikke som matematiske formler!

Undersøg dine råvarer og stil krav om ordentlige råvarer og god betjening. Vælg råvarer der har deres egen smag: sans dem!

Fisk og skaldyr skal være friske, kød velhængt (føles blød) og fedtmarmoreret. Hvis man anvender frosset kød er det vigtigt, det får en langsom optøning.

Olier opbevares mørkt og køligt men ikke i køleskab. 4 kategorier: Ekstra jomfruolivenolie til salater, jomfruolivenolie til salater, sauser og stegning ved mindre høj varme, almindelig olivenolie til det hele men kvaliteten svinger meget. Til stegning halvt smør og olie.

Prøv og beregne hvilke ting der skal have længst tid, så det passer med, det bliver færdigt samtidigt.

Rengør køkkenet og vask hænder først, læg alle redskaber parat og råvarerne op i den rækkefølge, de skal anvendes, gå i gang med opløftet sind, rengør grønsager, rens derefter kød og fisk.

Smag på tingene, tilsæt kun lidt krydderier af gangen. Anret maden så den bliver en visuel oplevelse til sidst.

 

 

Opskrifter

 

Forretter

 

Hovedretter

 

Hurtigretter

 

Supper

 

Salater og vegetarmad

 

Desserter