andersfo.dk © 2011                    

Forretter og lignende

 

Kredsdyr i ovnen (krebs, hummer, rejer)

Smør dem godt ind i en lage bestående af olie, citronsaft, hvidløg, salt, peber og diverse krydderurter.  

 

Stegte kammuslinger

Kammuslingerne skal være optøet og ikke for våde (så begynder de at koge på panden), så tør dem lidt af med køkkenrulle, og fyld salt og peber på dem. Opvarm en pande med olie/smør og fyld dem på, så de steges lysebrune på overfladen og tag dem af panden igen. Rengør panden og fyld et par finthakkede fed hvidløg samt friske timianblade (evt. andre krydderurter) i blandet olie/smør, og varm op til hvidløgene bliver gyldne. Hæld det hele over kammuslingerne og server med friskbagt brød. 

 

Dampede blåmuslinger

Rengør/skyld de friske muslinger. Skær løg, gulerod, selleri, hvidløg i småstykker og sauter i fedtstof i en høj gryde. Tilsæt 1 dl vand og en sjat hvidvin samt timian og persille (evt. flere krydderurter) og kog det op. Tilsæt muslingerne og fyld låg på gryden. Ryst gryden og vend med en træske med jævne mellemrum, mens det koger og damper til, muslingerne har åbnet sig. Muslinger som ikke åbner sig kasseres.  

 

Avocado med rejer

En god 80`er klassiker som jeg husker så glimrende. Den vandt frem, da jeg var barn, og mine forældre og jeg var vilde med det. Da min farmor, så skulle holde sin 80 års fødselsdag, mente vi, det ville være en fantastisk god forret. Den blev serveret, men var alt for eksotisk til familien fra Sønderjylland. Jeg husker min mor sagde til mig "de spiser det ikke... nu hvor alt er klar, kan det alligevel ikke holde sig, så du kan få lov at spise alle dem du vil!". Så jeg spiste mig mæt i forretten den dag :-)

Avocadoen halveres og fyldes med friske rejer i hulningen fra stenen. Der kan enten bare dryppes med citron eller tilsættes en blanding af creme fraiche rørt med dild, citronsaft, salt og peber.

 

Bruschetta

Skær et ciabattebrød i skiver og rist dem til de er gyldne i ovnen. Gnid overfladen med et fed hvidløg, hæld lidt god olivenolien på, fyld hakkede tomater (uden kerner) og hakkede basilikumblade på. Krydr med salt og peber.

 

 

Andet godt