Anders Friis Olsen andersfo.dk © 2011                    

Krop og sundhed

Mennesket er bygget til aktivitet, og sundhed er en livsstil, som støtter op om dette, så krop og hjerne gerne skulle forblive aktive i lang tid fremover.

Her drejer det sig kort sagt om, at få den rette føde til opbygning eller ombygning af krop/hjerne, samt at bruge og passe sin krop/hjerne på en måde så mobilitet, vitalitet, evner og livslængde udnyttes optimalt.

Sund livsstil skal helst ikke være et surt slid eller religion - som nogle ophøjer det til - men mere en indarbejdet vane, en god balast i livet, lidt mere overskud i hverdagen, og samtidig mulighed for at "skeje" lidt ud engang imellem. Det er et holistisk foretagende med et overordnet formål, som delelementerne gerne skulle støtte op om. Dermed mener jeg, at vejen til et sundt liv nødvendigvis må tilpasses den enkelte... ikke mindst fordi også livsglæde i sig selv virker sundhedsfremmende. Altså nytter det ikke at følge en dødkedelig nytårskur fra et dameblad, hvis livsglæden samtidig falder. Men her er lidt inspiration...Tag hvad du vil og løb dig en tur... hvis det er noget for dig - Husk bare at man skal give ideerne en retfærdig chance, inden man fravælger dem - Så tag så lige og løb den tur, uanset om du vil eller ej ;-)

Krops-kinæstetisk  

Sundhed - frisk op!

Træning - brug din krop!

Ernæring - brændstof til organismen

Alternative tanker om sundhed