andersfo.dk © 2011                    

Løgkarse  

 

Løgkarse til mad og diverse dårligdomme, men intet godt snapseresultat!

Løgkarse kendes på sin løglugt, når man nulre bladene. Den findes i skove, krat mv. voksende på næringsrig jordbund. Unge blade, blomster og skulper kan spises.

Mad
Løgkarse har smag henad hvidløg-purløg, men er mildere, og kan bruges som erstatning for disse. De unge blade er gode som finthakket krydderi, i salaten, frikadellerne, til burgeren og lignende. Nogle anbefaler dem til sovse. De kan også bruges i urtete.
De grønne skulper (frøsamlingerne) er noget mere koncentreret i smagen. De kan evt. steges.

Snapsen
Som vaskeægte kryddersnapseamatør skal man være åben for eksperimentering - OG lyder det ikke spændende med en "løgsnaps"? Nej, det gør det vel egentlig ikke, men hvem ved ... Jeg afprøvede dette sidste år ved at indsamle skulpe og lidt blade, som blev overhældt af ren snaps. Resultatet blev pænt sagt ikke særlig attraktivt, så det vil jeg ikke anbefale..

Helbred og andet godt
Løgkarse har et højt indhold af C-vitamin, og har været brugt som lægeplante til "blodrensning", astma, sårheling, gigt, ormemiddel, vanddrivning og menstruationssmerter ... Så spis den folkens!
 

Andet om løgkarse  

 

Løgkarse skulle kunne give afsmag i mælken hos køer, som spiser meget af den.