andersfo.dk © 2011                    

Bøg - til mad, snaps og frisk ånde

 

Mad
De unge bøgeblade kan spises, indtil de begynder at danne den hårde overflade på bladet. Jeg vil ikke hævde, det er nogen kulinarisk oplevelse men måske nærmere lidt sjovt. Bladene kan rulles til "skov-skrå" med ungerne på skovturen, eller være hyggeligt selskab til salaten, burgeren mv..

 

 

Snaps
Bladene kan også bruges til snaps. Indsaml de ny-udsprungne blade og overhæld dem med ren snaps. Trækketiden kan være fra 3 dage til 9 mdr.. alt efter smag og behag (som altid). Personligt er jeg dog næsten altid til de lange trækketider i kryddersnapse fremfor de korte. Filtrer herefter bladene fra og smag evt. essensen til, hvis den er for stærk i smagen. Smagsmæssigt er snapsen mild med en meget flot grøn-gul farve, som må stamme fra bladets grønkorn (hvor fotosyntesen finder sted).

 

Helbred og andet godt
Det siges, at bladene giver en frisk ånde... så skulle man pludselig stå akut, og have brug for dette og ingen tandbørste er indenfor rækkevidde, så er det bare om at finde en nyudsprungen bøg....
Ifølge Dannie Druehyld er der mulighed for at slippe for feber i året som kommer, hvis man spiser det første bøgeblad man ser..

Andet om bøg