andersfo.dk © 2011                    

Cocktails 

Historie

Ordet Cocktail blev første gang brugt i 1809 om en blandet drik i Amerika. Første cocktailbog udgivet i 1862. Men først i 1920`erne under forbudstiden slog den rigtig igennem, da en masse opfindsomme blandinger opstod, som resultat af at hjemmebrændingens grimme smag måtte skjules, og opfindsomme navne opstod for at forvirre myndighederne. De blev brugt i film, og blev trendsættere og sofistikeredes foretrukne drink. Mange klassiske cocktails kan i dag laves på mange måder.

Produktionsmetode

Blandinger af forskellige ingredienser med nogle baser (gin, whisky, rom, cognac, tequila, vodka, champagne, alkoholfrie). Blanding enten med shaker eller rører og servering i passende glas.

Udstyr: målebæger, shaker, rører, støder, proptrækker, mikserglas med si, isspand, istang, citronpresser, glas

Geografi

Hele verden!

Typer

Baseret på Gin, Vodka, Whisky, Rom, Tequila, Cognac, Likører, Champagne, ikke-alkoholiske.

 

Smagning

Uhøjtideligt. Aperitif.

Serveres i cocktailglas, long drinks glas, shotglas, champagneglas mv. Evt. blandes det hele i punchebowle.

 

Opskrifter